Kategorier
Okategoriserade

Hälsokontroll Stockholm – frågor & svar 

Att få vetskap om hur man mår kan göra hela skillnaden. Att inte veta om man har exempelvis högt blodtryck, dåliga blodvärden eller levervärden som inte ligger på en bra nivå kan dels innebära att man får stora problem – men dels även föra med sig ångest och osunda tankar. 

En hälsokontroll i Stockholm blir därför en viktig detalj i vårt välmående. Du får svar på dina frågor – och rådgivning kring hur du tar dig vidare och tar steget mot ett ökat välmående. 

Här nedan ska vi ge lite mer information om en hälsokontroll i Stockholm och göra det genom att svara på några vanliga frågor – enligt följande: 

Hur lång tid tar en hälsokontroll i Stockholm? 

Det beror på till vilka man vänder sig – och vilket typ av paket man väljer. En hälsokontroll på väldigt basic nivå kostar ungefär mellan 1000-1500 kronor och inom ramarna för en sådan så tas en massa tester och blodprov som ger svar på de vanligaste frågorna. Man kan även addera en massa tester, men då stiger också kostnaden. Gällande tiden, räkna med en halvtimme ungefär.

Kan jag vända mig till den ordinarie sjukvården för en hälsokontroll? 

Ja, men räkna inte med att du får någon tid – tyvärr. Ser man till sjukvården i stort så har stora nedskärningar skett och en sak som en hälsokontroll i Stockholm är bortprioriterad. Det är väldigt synd sett till att det handlar om ett preventivt verktyg som kan spara enorma pengar – och bidra till en bättre folkhälsa. Du kan däremot söka dig till privata alternativ och få en heltäckande hälsokontroll utförd utan att behöva vänta för länge. Det är en bra lösning. 

Kan jag boka in en hälsokontroll för mina anställda? 

Ja, många företag ser en sådan kontroll som ett verktyg för en bättre arbetsmiljö. Det innebär att man tar tester och att varje anställd dessutom intervjuas om hur de upplever exempelvis stress på jobbet. Genom svaren kan företag förändra och förbättra arbetsmiljön – och minska risken för sjukdagar. En bra investering! 

Läs om fler svar på sidan: hälsokontrollerstockholm.se