Kategorier
Hälsa

Optiker Stockholm – varför ska man besöka en optiker? 

Varför ska man egentligen boka en tid hos en optiker i Stockholm? I den här texten ska vi titta lite närmare på optiker i Stockholm och ge tips och råd – samt information – som visar på vikten av att regelbundet kontrollera både synen och sina ögon. Enklast blir det om vi gör det genom att rada upp allt och som följer: 

  • En optiker i Stockholm ger svar. En legitimerad optiker undersöker både din syn och dina ögon. Detta sker genom tester och genom mätningar. Genom detta kan man dels få ett tydligt svar kring eventuella synfel – men även se om det finns exempelvis andra problem som bäst kan hanteras av den ordinarie sjukvården. I vissa fall kan faktiskt ögonsjukdomar misstas för synfel och att därför välja just en legitimerad optiker i Stockholm är viktigt. En assistent kan mycket väl missa detta. 
  • Dina ögon förändras. Synen försämras i takt med åren och detta innebär att man också – de allra flesta åtminstone – kommer att behöva hjälpmedel för att se bättre. Det svåra är att man kan vänja sig vid att se dåligt och exempelvis kisa när man ser saker på långt håll. Har du exempelvis ofta problem med huvudvärk, med trötthet eller med kliande, röda ögon så tyder detta på att du bör boka in en synundersökning. 
  • Rådgivning. En optiker och personalen kan hjälpa dig med goda råd kring exempelvis val av glasögon samt hantering av linser. Det senare är viktigt. Ska du använda linser så kommer regelbundna, årliga som minst, kontroller av dina ögon att vara nödvändigt. En optiker i Stockholm ser över hur dina ögon mår av att använda linser och kan rekommendera andra lösningar om något ser dåligt ut. Just regelbundna undersökningar är viktigt även för dig som idag inte har exempelvis glasögon eller linser. Årligen eller åtminstone vartannat år bör syn och ögonhälsa kontrolleras.